Salina de la Turda, este o mină de sare destinată turiştilor, aceasta ulterior a fost amenajată începând cu perioada 2008 şi până acum în 2010.
Dovezi arheologice sigure ale exploatării sării la Durgău-Turda există din perioada preromană (50 î.C.-106 d.C.). Romanii (106-274 d.C.) au exploatat sarea la Durgău –Turda , în camere piramidale de 17-34 m adâncime şi 10-12 m lăţime.
Cu trecerea timpului s-a descoperit că aerul salin este un bun remediu, pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, datorită temperaturii constante de 10-12 grade Celsius şi a umidităţii de 75-80% precum şi concentraţiei de aerosoli acestea fiind particule de sare solide foarte fine.

Amenajarea salinei a adus o dată cu ea, o sală de concerte, teren de sport, bowling, minigolf mai mult s-a montat şi un ascensor. Iar în Mina Terezia s-a construit un debarcader, pe lac cu bărci care permit plimbarea vizitatorilor pe lacul salin. Toate acestea minunăţii de sub pamant , fiind destinate turiştilor în mare parte , iar numarul lor fiind estimat în jurul cifrei de de 13.ooo !
Salina Turda a fost un punct de reper, inspiraţie şi decor, şi pentru videoclipul unei trupe româneşti DJ Sava şi Raluka, care au filmat videoclipul “I like The Trumpet” sub prezenta regizorului Dragoş Buliga.
Piesa “I like The Trumpet” a urcat rapit pe locul întâi, fiind foarte apreciata şi ascultată de mulţi dintre noi, ea fiind în topul unor posturi de radio naţionale!.

Reclame