Iubirea e o dorinţă care presupune compromisuri care depăşesc puterea de a înţelege. Iubirea nu trăieşte, decât atunci când ea se crede veşnică! Iubirea mai înseamnă păcat, iertare, ea e o continuă transformare care înlătură toate barierele şi asta doar pentru a ne face un nou drum în viaţă.

Permanenţa acestui sentiment îl putem găsi doar în cealaltă jumătate, motivul pentru care ne dă o forţă magică, care ne ajută să găsim poate drumul prioritar pentru viaţă.

Referitor la căsătorie!

O casătorie ce vrea să fie constructivă şi de durată nu poate fi realizată decât de cei doi care sunt implicaţi afectiv. Pentru că, de multe ori, familia aduce cu sine un bagaj mare de obiceiuri vechi ale fiecăruia, acel bagaj imens din trecut transferându-le celuilalt, lucru care poate marca relaţia dintre cei doi parteneri. Astfel se nasc războiaie psihologice, care o dată cu ele şterg şi distrug starea de normalitate dar şi legătura afectivă dintre cei doi.

Despărţirile se produc de obicei atunci când unul din parteneri încearcă să găsească sau să vadă în celălalt calităţile unui înger… Iar mai apoi, el se va dovedi a fi demon!

Aceste lucruri nu fac decât să arate că facem o confuzie în viaţa reală, încercând să înlocuim termenul de “a iubi” partenerul cu acel termen de “a fi “ partenerul după placul nostru.

Totuşi, să nu uităm că adevărata forţă este iubirea, care ne poate schimba, care ne face să fim altfel decât noi şi să putem trece cu bine peste greşelile celuilalt, iniţiind asfel un alt plan de drum al vieţii, unul mai tematic, mai aprofundat şi mai restrâns.

De aceea putem spune că iubirea înseamna şi a învăţa, a comunica, aceasta fiind singura modalitate pentru soluţionare a tuturor problemelor cu care se poate confrunta viaţa de cuplu.

Trebuie să reţineţi că nu pot exista doi oameni care să gândească la fel, ei trebuie doar să caute prin eforturi proprii şi să realizeze că pacea şi fericirea o găsim numai atunci când este depus un efort din partea amândurora, astfel ei unindu-şi forţele ele pot duce la o uniune în viaţă şi la o convieţuire cât mai armonioasă.

Acest videoclip merita vazut.