Dragoste la plic!


Mulţi dintre noi alegem drumul care se pare că este cel mai uşor sau mai scurt fără să vedem că aceste alegeri înseamnă înlăturarea respectului de sine fără iubire, care nu ne fac decât să ne folosim de suflet, fără să îi dăm hrana fericirii de care are nevoie, îl dăm la o parte, îl condamnăm la tristeţe, nefericire şi golociune, ca el să nu simtă căldură sau fiorul tuturor simţurilor care sunt emanate prin noi, prin gândirea noastră, prin simţurile noastre, prin tot ceea ce ne înconjoară, lucru care depinde doar de noi.

De multe ori alegem să ne batjocorim fără să conştientizăm că facem o greşeală.

Care este alegerea noastră în iubire? Alegem pe cei care ne vor completa şi ne vor umple lipsurile noastre? Aceasta nu e iubire, ci mai degrabă este sclavie, aceea că tu îl slujeşti şi el se bucură de viaţă.

Acesta nu e drumul spre fericire. Învaţă să iubeşti, şi nu să alegi o viaţă nefericită şi irosită, şi lucru de care vei regreta într-un târziu. Înainte învaţă să te iubeşti pe tine şi să te respecţi, că atunci vei fi respectată şi de alţii.

Tot ce ai nevoie pentru schimbare este un minut de efort. Fi capabil să acţionezi pe cont propriu şi nu dependent de celălalt, pentru că viaţa trece pe lângă tine fără să te întrebe dacă vrei sau nu.

Trebuie să te gândeşti că nu eşti o victimă şi că deţii controlul, pentru că totul se află la tine şi tu vei fi răspunzătoare pentru viaţa ta, pe care tu o vei face.

Imaginea de sine contează foarte mult pentru că prin ea îţi vezi tot viitorul. Eşti stăpână sau scvlavă? Prinţesă sau Cenuşăreasă? Ce alegi? Poţi fi tot ce vrei tu!

Crează o lume în jurul tău, pentru că tu eşti cosumatorul.

Reclame

14 comentarii to “Dragoste la plic!”

 1. Thanks for the post Dragoste la plic! | Elena Kovacs-Jurnalpress. One other important aspect is that if you are an elderly person, travel insurance for pensioners is something you need to really take into account. Great blog post.

 2. Its always great when you read something that is not only informative but entertaining. I will bookmark Dragoste la plic! | Elena Kovacs-Jurnalpress. I have been seeking for information about this subject matter for weeks and yours is the best I have located. I really liked your blog post.

 3. apropo de titlu „dragoste la plic”, cand nu ai cafea si nici banii te bucuri si de un plic de cafea, ideea e sa fi constient ca nu aceea e gustul cafelei adevarate, insa te sustine pana cand iti permiti o cafea buna.

 4. interesanta pledoarie pentru alegeri inspirate in viata si pentru a traii o viata plina de fericire si implinire. poate imi spui si cum sa faci asta. am intalnit zilele trecute o femeieajunsa in pragul disperarii, data afara de la job, parasita de sot, ambele in aceaiasi saptamana. singura cu un copil si o mama bolnava, oare cum poate ea alege sa fie printesa si poate chiar cenusereasa, stapana sau sclava?!?! orea chiar mai are multe optiuni in a alege si cum alegerile astea ii pot schimba viata? a cui stapana sau sclava? a cui printesa sau cenusereasa? tot ce isi dorea cu disperare era 3 lei pentru paine la copil si un loc de munca. eu cred ca poti alege in felul in care spui tu atunci cand nevoile primare de supravietuire iti sunt satisfacute. femeiea asta nici macar nu se putea gandii la iubire. e frumos ce ai scris, poate completezi cu exemple sau cu modul in care tu ai ales sa traiesti iubirea si fericirea, sa adaugi solutii reale si practice pe care ce-i ca femeia din poveste sa poate desprinde ceva nu doar sa viseze. cu drag

  • Faceam referire la acele femei care prefera sa-si foloseasca frumusetea, adica sa faca uz de ea. Acele femei care isi sacrifica cei mai frumosi ani ai tinereti pt a iubi pe cineva cu bani sau care-i poate oferi o viata mai buna. Sunt persoane care inteleg iubirea, sau mai concret „a fi iubi” cu aceea in care ti se daruieste lucruri materiale si nu sufletesti. Practic le cumpara sufletul sau le cumpara ca si pe un sclav sa le slujeasca ca un om care de fapt a cumparat un „obiect” de care sa se foloseasca. Teoretic isi vand tinerete si cei mai frumosi ani, pt a trai sau duce o viata mai buna. Aceste femei in adancul sufletului lor prefera sa nege ca exista iubirea curata de care fiecare om are nevoie, sau sa gandeasca ca nu au nevoie de asa ceva. Si astfel le trec anii si frumusetea si in fond nu se vor alege cu nimic, pt ca peste un timp vor fi expirate, caci cel ce are bani, va prefera sa cumpere alt suflet tanar. Aceste femei sunt sclave atat acelor barbati cat si sclave proriile lor sentimente. Am cunoscut un barbat care intretinea 4 femei, si traia cu toate. Deci exista cazuri!!. In general femeile, mai degraba se uita dupa unul cu bani chiar daca acela mai are inca una pe lista, decat sa prefere un barbat sincer care sa presupunem ca nu-i poate oferi mai mult de o floare, o respecta si are ganduri bune.

   • eu cred ca sub o forma sau alta fiecare din noi isi doreste o viata mai buna si poate ca ele isi vand tineretea si prospetimea pentru confort si siguranta, cred ca acolo iubire e cam mult spus, e doar un fel de afacere, un troc acceptat de ambele parti. ei nu pot avea tinerete si prospetime fara sa le plateasca si ele au acces la bani. fiecare da din ce are de oferit. e si asta o forma de fericire, poate ca nu tine mult, insa te propulseaza rapid in lumea buna. 🙂

   • e o forma de sclavie impusa de societate, sti regula de aur….”cine are aur face regulile”. eu as numii mai degraba adaptare si supravietuire, in fond fiecare isi cunoaste limitele.
    tu ce preferi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: