Viata de cuplu pe cale cu multi spini!


Deseori problemele de comunicare duc la tensiuni în cuplu, ca urmare a acestor probleme încep să apară unele modificări la nivel de comportament.

Există mulţi oameni care încearcă mai degrabă să gasească persoana potrivită, decât să devină persoana potrivită. Trebuie să ne confruntăm cu adevărul oricât de dureros ar fi acesta şi să încercăm să ne descoperim adevarata noastră identitate sau adevarătul sine, pe care mai apoi să-l „comunicăm” celuilalt.

De aceea nevoile neâmplinite nu determină doar durere şi mânie, ci şi teamă, pentru viitorul care ne aşteaptă.

Astfel încât ajungem să amestecăm iubirea cu dificultatea sau nepriceperea de a comunica cu partenerul/partenera. A te hotărî că nu mai doreşti pe cineva din punct de vedere sexual nu are de-a face cu emoţiile, ci mai degrabă cu gândurile, convingerile şi regulile tale de viaţă.

Trebuie să acceptăm că dorinţa suferă, şi ea, modificări în intensitate. Iar cei care acceptă cu greu acest lucru ajung la un moment dat la concluzia că tocmai nu-şi mai doresc să dorească, persoana iubită acea jumătate a sa.

Cu siguranţă există loc de îmbunătăţire. Dacă sunteţi dispuşi să o faceţi, depinde de ceea ce îşi alege fiecare şi după cum pune în balanţă relaţia cu partenerul, la fel ce loc acupă acesta în viaţa voastră.

Gândeşte-te la ceea ce simţi, la ceea ce se petrece în tine, şi ceea ce poţi schimba, cam tot ceea ce crezi tu ca este important pentru sufletul tau. Însă trebuie să înţelegi că o relaţie de cuplu, bazată pe iubire, implică dezvoltarea ambilor parteneri, atât din punct de vedere afectiv, emoţional, cât şi social.

Anunțuri
Etichete:

2 comentarii to “Viata de cuplu pe cale cu multi spini!”

  1. gândurile, convingerile şi regulile tale de viaţă ce genereaza el in noi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: