Dependentă de el, sau nevoită?


„Nu pot trai fara el!!!. As simti ca nu mai exist, ca nu mai insemn nimic”. Cu toate ca ti-ar putea parea ca este o copilarie, ea traieste o drama. Nu e capabila sa ia nici cea mai mica hotarare singura, nu crede ca poate alege ea pentru ea sau pentru casa lor si, ce mai grav, i se pare ca dependenta ei e o dovada de dragoste. Dar psihologii spun ca dependenta de partener provoaca, in timp, o reactie de respingere din partea acestuia.

Dependenta semnifica lipsa autonomiei: cel care nu reuseste sa-si gaseasca in el insusi propriul centru tinde sa se sprijine pe un altul, astfel devine dependent de alta persoana intr-o masura mai mica sau mai mare.

Exista unii barbati care incurajeaza dependenta femeilor, din motive egoiste. Ei isi doresc alaturi de ei o femeie cu o stima de sine scazuta si care poate fi dependenta fizic, emotional si financiar. O femeie dependenta le permite lor sa isi desfasoare activitatile exact cum vor, pentru ca stiu ca alaturi de ei va ramane, cu siguranta, o femeie dependenta.

„Ei se simt sufocati si acaparati dupa o anumita perioada de timp, pentru ca femeia vrea sa isi petreaca tot timpul alaturi de ea, il controleaza, este geloasa pe oricine i-l rapeste de langa ea cateva minute. De aceea, relatiile in care femeia este dependenta de barbat nu duc catre ceva bun”, susţin specialiştii.

Cauzele principale ale dependentei.
Pe langa respectul de sine scazut – avem impresia ca nu meritam sa fim iubite si tendinta este ca atunci cand intalnim pe cineva sa il sufocam – si teama de a ramane singura, educatia joaca un rol important.

Familia are un rol important, astfel daca venim dintr-o familie cu probleme in care unul dintre parinti a abandonat caminul, vom trai cu impresia ca toti ne vor abandona, inclusiv partenerul. Iar pentru a impiedica asta trebuie sa facem orice sta in puterea noastra. Daca venim dintr-o famile in care parintii ne-au sufocat cu iubirea lor si toate deciziile le-am luat in umbra lor, ne-am obisnuit sa depindem de altii, deci si de partenerul nostru. Principalul sfat pentru femeile care sunt in aceasta situatie este sa invete, sau sa reinvete, sa se puna pe ele pe primul plan, E foarte important sa inveti ce se intampla atunci cand iei decizii. Si daca vei lua decizii gresite, vei invata ca nu e o tragedie si ca trebuie sa iti asumi hotararile.

Anunțuri

One Trackback to “Dependentă de el, sau nevoită?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: