Acesta este reprezentat de cuvinte insinuante, provocatoare şi totodată ispititoare, făcute pe internet, care ajută la stimularea celui cu care se va insinua sau visa, ulterior, scena sexuală. Contactul vizual ocupă o anumită importanţă, pentru consumarea actului sexual propriu-zis!

De fapt, este un fel de masturbare în faţa calculatorului, cu ajutorul web-camerei, privind la celălalt partener, cum se satisface, la rândul lui masturbându-se.

Mai mult, cyber-sexul este un fel de fantezie sau nevoie sexuală cu parterul/-a cu care doreşti să intri în contact. Totuşi, trebuie să fi foarte sugestiv în ceea ce scrii, pentru a declanşa o astfel de reacţie partenerului virtual cu care doreşti să intri în noua ta fantezie erotică. Unul dintre motivele pentru care unele persoane pot apela la acest tip de “refugiu” este serotonina. Aceasta provoacă anumite schimbări la nivelul creierului, atunci când o persoană este îndrăgostită. Acest tip de sex mai este folosit în mare parte si de cei timizi. Însă, pe termen lung, astfel de experienţe afectează persoana, care nu reuşeşte să mai aibă o viaţă intimă normală, în ”spaţiul real”!

Totuşi, sexul normal nu va putea să fie înlocuit de cyber-sex, pentru că nu va fi în stare să substituie nevoia omului de apropiere şi de tandreţe. Multe persoane, practicând cyber-sexul, se pot izola treptat şi se vor transforma în fiinţe singuratice, tocmai din convingerea că prin computer pot să obţină acceptarea completă sau eliberarea de stresul provocat de teama de eşec şi de alte aspecte negative legate de partenerul erotic.

Pentru mulţi sexul virtual dă încredere în ei, atunci când partenerii virtuali se gratulează reciproc. Cyber-sexul este tot mai utilizat şi accesat de mulţi utilizatori ai internetului, circa 65% dintre aceştia fiind bărbaţi!

Reclame