De ce sfârşesc relaţiile?Concluzia!?


Când relaţia scârţie şi pare ruginită, unul dintre cei doi tot ştie, chiar dacă e mai mult sau mai puţin vizibil, şi poate veni cu o propunerea de genul „ce ar fi să luăm o pauză”. Uneori când o scânteie riscă să aprindă un incendiu nimicitor, când ajungem să ne certam, e haosul pe care singuri îl generăm şi pentru care cam greu se pot găsi soluţii. Ura este cababilă să lege atât de mult ca şi iubirea. Dar cum este posibil o dată ce aţi fost ajunşi acolo pe tărâmul cel cu lapte şi miere şi apoi să pierdem, după care să cunoaştem urâţenia şi toate piedicile care ne-au fost puse în calea noastră, lucru care ne-a determinat să eşuăm şi să cunoaştem goliciunea în care am ajuns şi care ne-a umbrit viaţa? Sunt câteva lucruri de care am putea ţine seamă pentru a preveni acel incendiu, dacă observăm când a apărut prima scânteie.

Dezechilibrul – care poate apare tocmai atunci când unul din parteneri are o mai mare putere de decizie decât partenerul lui şi automat el va lua toate deciziile ceea ce ţine de amândoi. Dacă nu există un echilibru în care deciziile să vină din parte amândurora relaţia nu va supravieţui.

Comunicare – e la fel de importantă, dacă cei doi nu-şi pot înţelege nevoile, valorile, bucuriile, rezultatul va fi o relaţie dezastruoasă.

Tendinţa de control – joacă un rol important în viaţa de zi cu zi a unui cuplu, adică dacă unul din parteneri are tendinţa de a manipula pe celălalt, relaţia nu va mai rezista. Controlul într-o relaţie se poate manifesta în diferite moduri, acesta nu este o dovadă sau un motiv de a arată iubirea faţă de cealaltă persoană, iar relaţia va sfârşi mai devreme sau mai târziu.

Violenţa fizică sau emoţională – iarăşi este riscul în unele relaţii, care poate declanşa sfârşitul sigur al relaţiei, şi care poate apărea dintr-o sumedenie de motive. Suferinţa provocată în acest caz poate fi de neuitat sau de neiertat, mesajul despărţirii este evident şi totuşi greu de suportat în majoritatea cazurilor.

În concluzie, arată respect, onestitatea şi înţelegere, gândeşte-te că finalul relaţiei voastre vă priveşte la fel ca începutul, deşi în puţine cazuri există condiţii de a continua o relaţie bazată pe o prietenie. Despărţirea este rezultatul acumulării în timp a unor sentimente negative, declanşate de amândoi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: