Care este rolul fanteziilor sexuale!?


Ce sunt fanteziile sexuale si care le este rolul in viata noastra? Fanteziile sexuale sunt un subiect care priveste barbatii sau femeile? Aparitia fanteziilor sexuale ar trebui sa ne satisfaca sau sa ne ingrijoreze? Si cand se intampla aceste lucruri? Unele dintre aceste fantezii nu sunt nimic mai mult decat ganduri, urmari ale atractiei pe care o resimtim fata de o anumita persoana,apropiata sau nu.

Scenele imaginate sunt pline de tandrete si romantism Cercetatorii spun că fanteziile sexuale: apar si la femei, si la barbati. Totusi, sexologii au constatat ca fanteziile sexuale ale femeilor nu seamana cu cele ale barbatilor, femeile devenind in fanteziile lor mult mai agresive din punct de vedere sexual decat barbatii.

Cei mai multi oameni au o „filmoteca” cu fanteziile favorite, la care apeleaza ori de cate ori simt nevoia. Fanteziile, indiferent de natura lor, pot reconstitui, ca intr-un puzzle, caracteristicile individuale ale fiecareia dintre noi. Ele completeaza uneori viata sexulă. Pentru cei mai multi oameni, indiferent de varsta, fanteziile servesc mai multor scopuri. Ele imbogatesc si de multe ori stimuleaza simturile din timpul unui act sexual.Pe de alta parte, fantezia sexuala este un mod prin care individul isi mareste intensitatea activitatii sexuale, fara sa implice pe altcineva, adica fara… riscuri. Studiile au aratat ca, in general, fanteziile apar la persoanele singure (care fie nu au un partener, fie l-au pierdut) si isi mentin astfel starea de sanatate sexuala folosind autosatisfacerea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: