Atunci, cand iubirea doare!


Ce este omul!? Exista o diferenta intre oameni si animale!?
Omul gandeste, are suflet si constiinta….
Se intampla in viata sa iubesti, dar sa fi si ranit. Vrei sa uiti totul, sa poti incepe o noua viata!? Atunci trebuie sa intelegi ca iubirea, este cel mai frumos lucru……dar care te poate condamna la suferinta!
Dar ce e iubirea si de ce avem nevoie sa suferim?
Iubirea este intr-o continua manifestare…. iubirea e in stare sa provoace razboaie, sa omoare fara mila in atingerea scopului sau. Ea este tot aceea care iti da aripi, care sustine lumea, care o implineste, caci fara dragoste nimic nu e… Caci iubirea este acel sentiment care te inalta si apoi te coboara, care te ucide si renaste in acelasi timp.
Tot iubirea, cuprinde si dezamagiri dintre care unele au un impact asupra intregii vieti…. Destramarea unei relatii provoaca una dintre cele mai mari dureri pe care le putem simti in cursul vietii, care ne marcheaza care ne sileste sa traim in chin si dezamagire.
Totusi, trebuie sa intelegem ca, toti avem nevoie de dragoste, pentru ca  toti simtim nevoia sa iubim, de aceea este uman si firesc.
Se spune că, durerea ne este necesară ca să trăim!.

Uneori dureros este faptul, ca refuzam sa mai credem in iubire, si totusi incercam sa ne luptam cu fiinta noastra, doar pentru ca stim ca iubirea este un sentiment prea pur si prea frumos pentru a fi inlaturat. .
Si pentru ce traim?
Insa sa ne gandim putin, ca o viată fără durere, fără dragoste, fără nimic, de ce ar mai merita trăită?
Pentru plăcere? Atunci vom ajunge în asa fel încât plăcerea continuă va ajunge, să nu ne mai satisfacă!.
Ar trebui să învăţăm să acceptăm imperfecţiunile acestei lumi, ale oamenilor. Iar dupa fiecare lovitura, sa invatam sa fim mai puternici, mai antrenati pentru capcanele vietii.
Asadar, trebuie sa intelegem ca iubirea functioneaza ca un drog.

Acest filmulet, merita vazut.

Reclame

8 comentarii to “Atunci, cand iubirea doare!”

 1. Alea iacta est – atunci cand Adam si Eva au incalcat „contractul Fericirii” !

  Din fericire nu e irevocabil, dar de atunci Creatorul nu a mai promis nimanui dintre oameni fericire in viata aceasta pamanteasca, telurica!
  OMUL !! Da , Omul cauta, nu e destinul lui de a cauta, e tot o consecinta a neascultarii – ESTE UN GOL IN FIINTA LUI – si acest gol nu poate fi implinit decat in momentul reabilitarii lui totale fiziologica (somatica), sufleteasca si spirituala – dar toate acestea nu mai pot avea loc in viata trecatoare ci in eternitate…..despre detalii alta data, cu toata dragostea,….acum de o saptamana am pierdut pe mami a mea, sunt fericit pentru ea si poate putin nefericit pentru mine….toate trec…mai ales acea fericire care ni se pare noua a fi……de fapt e iluzorica…nu poti fi fericit acolo unde exista permanent suferinta , lipsuri (materiale,spirituale), dar mai ales unde e foarte limitata libertatea (Dumnezeu promite eliberare in contextul reabilitarii fiintei spirituale pe acest pamant, dar eliberarea somatica parvine in momentul trecerii in viata eterna!).
  Nu e greu de inteles – e foarte greu de acceptat practic!
  Asa a fost si cu Adam si Eva de au calcat contractul!
  De aceea Creatorul a ales sa trecem eliberati somatic, abia in lumea de dincolo de „moarte”,dar conditionat de o eliberare a fiintei interioare inca acum din viata pamanteasca, ca sa nu infiltram in Imparatia Sa eterna caracterul acesta de nesupunere! Atunci vom fi liberi cu adevarat, dar liberi putem fi spiritual inca din viata terestra si acest fapt e cel mai important, aceasta reabilitare a sufletului nostru (in greaca veche se numeste „schimbare a mintii”, in romana arhaica „mantuire”) produce de drept si de fapt reabilitarea eterna a fiintei noastre complete….!

 2. „Ar trebui să învăţăm să acceptăm imperfecţiunile acestei lumi, ale oamenilor. Iar dupa fiecare lovitura, sa invatam sa fim mai puternici, mai antrenati pentru capcanele vietii.”. Mi-as dori din tot sufletul sa perceapa lumea acest mesaj.Poate ca daca ar face-o, nu ar mai fi atatea necazuri si atata ura pe pamant.

 3. Pentru un blogger activ, oportunitatea ideala de a imbina placerea cu afacerile o constituie publicitatea prin intermediul blogurilor: scrii de placere si esti platit pentru opiniile tale.
  Blog Money iti poate asigura un venit continuu, fara a te priva de confortul caminului tau.
  Incearca si tu acum accesand acest link !!!
  http://aff.blogmoney.com?aid=2250&acid=187
  Succes !!!

 4. E adevarat ceea ce spui. Din experienta mea pot afirma, ca doar atunci dupa ce ai trecut de aceasta etapa, indiferent cat de greu sau usor…..numai atunci incepi sa intelegi viata, sa o accepti asa cum este ea, cu bune si cu rele. Insa din tot ceea ce am trait, putem deveni mai intelepti pe viitor, mai precauti, mai preventivi!. Pentru ca, dragostea cu dragoste se vindeca, o spun din experienta. …. toti avem nevoie de asta. Iar durerea si suferinta mereu va exista, si ne va pazi indeaproape.

 5. Atunci când iubirea doare sunt doar două căi de atenuat durerea: o accepţi cu bucurie sau o îndepărtezi, indiferent cât de … şi mai mult ar durea. Prea mulţi fac pe martirii când doare iubirea, ca apoi să ajungă mari înţelepţi sceptici, gata să dea sfaturi pentru nefericiţi. Dar nu ştiu câţi au puterea să rupă dantela în prima zi după ce au cumpărat-o….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: