Ce ţine un cuplu legat? Care este secretul?

Tuturor ne place sa credem in relatia perfecta, sustinuta de o dragoste care dureaza la nesfarsit. In realitate, dupa mai multi ani petrecuti intr-un cuplu, iti dai seama ca lucrurile nu mai stau chiar ca la inceput.

Studiile psihologice au ratat ca intr-un cuplu exista de fapt trei persoane: el, ea si relatia. E vorba de oameni, cu nevoi si caractere diferite si relatia, care are propria sa evolutie. Cand intram intr-un cuplu suntem intr-un anumit fel, iar peste cativa ani, aproape nu ne mai recunoastem.

Depinde numai de atitudinea noastra ca lucrurile sa functioneze, chiar daca nu mai e dragostea aceea de la inceput, care nu te lasa sa vezi partile negative.

Dupa aproximativ trei ani, pasiunea scade si dupa un alt numar de ani, in cazul in care cuplul trece de aceasta etapa, ajunge aproape de zero.

Ce urmeaza: dupa ce a trecut sageata lui Cupidon, cuplul traverseaza o perioada in care cei doi sunt uniti de angajamentul manifestat reciproc. Acesta e prezent inca din prima parte a relatiei, insa trece in prim plan abia dupa primii trei ani. Angajamentul exista inca din prima zi si creste constant pe toata perioada existentei cuplului. Dupa mai multi ani, se stabilizeaza la un nivel si stagneaza. Un alt aspect care tine legat un cuplu este ceea ce generic se numeste „intimitate” si care implica mai multe fatete: comunicarea, disponibilitatea fata de partener, dorinta de a fi cu el. Toate acestea cresc constant, in acelasi timp cu relatia pana la un anumit nivel. Odata cuplul ajuns in acest punct, intimitatea celor doi se stabilizeaza aici, fara nici un fel de evolutie ulterioara.

Reclame

One Trackback to “Ce ţine un cuplu legat? Care este secretul?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: