Vine momentul casatoriei, mirele poate saruta mireasa, totul e perfect… Dar mai tarziu ce se intampla? A doua, a treia zi, peste o luna? Cand iubesti, cauti cu orice pret ca cealalta persoana sa fie a ta si numai a ta. Dar pentru a ajunge la aceasta performanta trebuie sa lupti mult, sa te straduiesti sa ii arati celuilalt cat de mult il/o doresti.

L-ai castigat pe celalalt, e al tau in intregime, nimic nu iti mai sta in cale, l-ai cucerit, asa ca nu trebuie sa mai faci vreun efort sa il impresionezi. Tensiunea de pana atunci s-a diminuat considerabil, nu mai tresari cand iti vezi partenerul/partenera ca apare in fata ta. Acum stati mai tot timpul impreuna, treptat apar problemele, fiecare are punctul lui de vedere pe care vrea sa si-l impuna, apar copiii, posibil problemele financiare si multe altele…

Nu trebuie sa lase de la sine numai unul din cei doi, trebuie ca fiecare dintre parteneri sa vina cu solutii si, in acelasi timp, sa asculte si parerea celuilalt.

Comunicarea in cuplu este esentiala. Daca ea lipseste sau e una deficitara, momentul dezastrului e foarte aproape, adica… divortul, vazut de multe ori ca unica solutie.

Ca o solutie de mijloc, tinerii aleg varianta casatoriei de proba. Prin intermediul ei, ei se simt mai putin expusi pericolelor, sunt oarecum mai siguri pe ei si pot renunta la relatie fara sa faca un drum la tribunal. Iar tot ce e mai comod si mai nou nu face decat sa atraga. Astfel, casatoria e vazuta din ce in ce mai mult ca o alegere dificila, cu atat mai mult cu cat e facuta pentru toata viata. Insa important e ca intotdeauna sa iti rezumi viata la tine, fara sa te compari cu ceilalti.

Daca ceilalti au esuat, asta nu inseamna ca si tu vei pati la fel.

Astfel, casatoria e vazuta din ce in ce mai mult ca o alegere dificila, cu atat mai mult cu cat e facuta pentru toata viata. Insa important e ca intotdeauna sa iti rezumi viata la tine, fara sa te compari cu ceilalti.

Daca ceilalti au esuat, asta nu inseamna ca si tu vei pati la fel!.“O casnicie reusita este aceea in care te indragostesti de mai multe ori …. insa de aceeasi persoana.”