Drogurile….moartea albă!


Realitatea este că “moartea albă” există şi se află tot mai mult printre noi, aceasta este realitatea crudă, în care trebuie să invăţăm să supravieţuim atât tentaţiei, cât şi mijloacelor prin care survine acceptarea ”morţii albe”.

Totuşi sunt mulţi adolescenţi care au fost excepţionali atât la şcoală, cât şi în comportament, dar au ales această cale, de unde sunt atât de mici şanse de întoarcere la viaţa normală, sănătoasă.

Pentru adolescenţi ”Viaţa de afară”

Spun „viaţa de afară”, aceea unde există pericolul, acolo unde părinţi nu vă sunt alături să vă poată îndruma şi ajuta. Acolo voi veţi fi nevoiţi să luaţi anumite decizi în ceea ce priveşte viaţa voastră în viitorul apropiat. Aici totul depinde de voi! Înainte de a face un pas greşit….vă reamintesc!

Gândiţi-vă, înainte de a alege opţiunea drogurilor şi de a face un pas greşit, că nu numai voi veţi fi în suferinţă, ci şi parinţii voştri, fraţi, pe care îi veţi trage după voi făcându-i părtaşi în suferinţa voastră, fiindcă va suferi şi ei o dată cu voi.

Principalele cauze care pot determina acceptarea drogurilor (de reţinut: metodele, prin care puteţi cădea pradă acestei tentaţi!):

1. O cauză poate fi presiunea grupului din care faceţi parte. Ieşiţi din grupurile care consumă droguri, indiferent de categoria acestora.

2. Prieteni care te duc la “petreceri iluzorii”. Reţineţi acestea sunt deci doar “bucurii iluzorii”!

3. Probleme care aduc suferinţă, cum ar fi divorţul părinţilor, abuzul, indiferenţa părinţilor şi multe altele.

4. Problemele dificile în care nu poţi discuta cu părinţi. Pentru care te ascunzi de frica acestora, pentru o anumită „ispravă” neavând curajul să le spui problema în care te afli.

5. Curiozitatea. Prima încercare, va fi deja drumul spre un consum de drog tot mai accelerat, devenind asfel o necesitate fără de care nu mai poţi trăi. Ajungând asfel să furi din casă să-ţi poţi procura doza.

Drogurile nu pot rezolva toate aceste lucruri ci doar aparent, motiv pentru care ele nu pot fi un suport. Deci nu căutaţi să atingeţi fericirea pentru că aici nu poate exista fericire… Este doar o metodă de a te minţi că eşti fericit. Este doar un mod de percepţie şi judecată!

O viaţă dependentă de drog, nu este decât un mod de viaţă jalnic drept de milă şi nu poate fi trecătoare… Rareori există drum de reântoarcere, puţin sunt aceia care pot fi atât de puternici!

Mai bine încercaţi să stabiliţi sau să impuneţi un rol în raport cu ceilalţi şi cu propria viaţă, e singurul drum ideal.

Drogurile în nici un caz nu pot fi o alternativă, care să suspende sau să amelioreze problemele tale care provoacă suferinţă.

Doar atunci veţi arăta adevărata personalitate, când aveţi tăria să spuneţi ”NU” drogurilor!

Anunțuri

One Trackback to “Drogurile….moartea albă!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: