Ejacularea precoce este termenul care îl denumeşte pe bărbatul care „termină” prea repede, în timpul actului sexual. Această problemă poate apărea la orice vârstă şi în orice circumstanţe, însă este mai des întâlnită în cazul bărbaţilor tineri, care şi-au început viaţa sexuală de puţin timp sau a bărbaţilor care au relaţii sexuale mai rar, într-o anumită perioadă de timp.

Întârzierea ejaculării se poate face prin metode de auto-ajutor, acest termen fiind folosit ca o metodă de aţi lucra şi imbunătăţi viaţa sexuală şi aceasta putând fi făcută prin învăţarea anumitor tehnici de auto control.

Aceste îmbunătăţiri, ale fiecăruia, se pot cunoaşte şi discuta cu ajutorul unui sexolog, folosind astfel terapia sexuală prin care se va învăţa metode de autocontrol.

Unii dintre factorii care dereglează viaţa sexuală şi care determină ejacularea precoce sunt stresul, oboseala, anxietatea, depresia.

Alt factor important este alcoolul, care consumat mai des, poate determina să apară acţiuni ireversibile la nivelul muşchilor pelvieni, dar şi scăderea apetitului sexual.

Ejacularea prematură semn al ipotenţei?

Cauzele ar putea fi determinate de anumiţi factori, cum ar fi: cauzele endocrine, vasculare şi psihice, din care fac parte şi care pot fi fi depistate.

Ejacularea prematură poate fi semn al ipotenţei, atunci când nu există capacitatea de a menţine o erecţie şi în unele cazuri incapacitatea de ejaculare, ca urmare a unei satisfacţii.

Legătura dintre ejacularea precoce şi ejacularea rapidă.

Acestă problemă este des întalnită la foarte mulţi bărbaţi, astfel încât media lor se poate numără între 40% şi 50 % dintre bărbaţi.

De reţinut este faptul că amândouă necesită tratament, sunt cazuri în care se poate administra un tratament în aceelaşi timp. În cazul în care este nevoie de un tratament, pot apărea îmbunătăţiri ale vieţii sexuale, imediat după începerea tratamentului, dar acesta trebuie făcut la cererea medicului şi sub supravegerea acestuia.

Ejacularea precoce nu trebuie privită ca o ruşine sau un defect sexual, pentru că această problemă se poate îmbunătăţi treptat, deşi este o problemă des întâlnită la bărbaţi.

Sfaturi pentru cuplu.

O importanţă deosebită în această problemă, ce priveşte viaţa sexuală, este comunicarea cu partenera.

Pentru că sunt cazuri în care femeia va crede sau îşi va imagina că în spatele vostru poate exista o a “treia persoană” care a determinat deterioararea vieţii voastre sexuale.

Simple metode de „rezolvare” a problemei.

Ejacularea precoce ţine foarte mult de controlul muşchilor pelvieni masculini. Din acest motiv, se recomandă exerciţii de întărire a acestor muşchi. Un exerciţiu de acest gen, foarte simplu, este urinarea fracţionată, care constă în întreruperea jetului urinar, de cât mai multe ori, atunci când un bărbat îşi face nevoile. Evident, problema se poate rezolva şi prin „practică” sexuală cu partenerul. Şi nu este de neglijat nici folosirea prezervativului, care diminuează starea de excitaţie şi sensibilitate la organului genital masculin, putând întârzia astfel ejacularea.