Problemele de cuplu, pe calea cu mulţi spini!


Deseori problemele de comunicare duc la tensiuni în cuplu, ca urmare a acestor probleme încep să apară unele modificări la nivel de comportament.

Există mulţi oameni care încearcă mai degrabă să gasească persoana potrivită, decât să devină persoana potrivită. Trebuie să ne confruntăm cu adevărul oricât de dureros ar fi acesta şi să încercăm să ne descoperim adevarata noastră identitate sau adevarătul sine, pe care mai apoi să-l „comunicăm” celuilalt.

De aceea nevoile neâmplinite nu determină doar durere şi mânie, ci şi teamă, pentru viitorul care ne aşteaptă.

Astfel încât ajungem să amestecăm iubirea cu dificultatea sau nepriceperea de a comunica cu partenerul/partenera. A te hotărî că nu mai doreşti pe cineva din punct de vedere sexual nu are de-a face cu emoţiile, ci mai degrabă cu gândurile, convingerile şi regulile tale de viaţă.

Trebuie să acceptăm că dorinţa suferă, şi ea, modificări în intensitate. Iar cei care acceptă cu greu acest lucru ajung la un moment dat la concluzia că tocmai nu-şi mai doresc să dorească, persoana iubită acea jumătate a sa.

Cu siguranţă există loc de îmbunătăţire. Dacă sunteţi dispuşi să o faceţi, depinde de ceea ce îşi alege fiecare şi după cum pune în balanţă relaţia cu partenerul, la fel ce loc acupă acesta în viaţa voastră.

Gândeşte-te la ceea ce simţi, la ceea ce se petrece în tine, şi ceea ce poţi schimba, cam tot ceea ce crezi tu ca este important pentru sufletul tau. Însă trebuie să înţelegi că o relaţie de cuplu, bazată pe iubire, implică dezvoltarea ambilor parteneri, atât din punct de vedere afectiv, emoţional, cât şi social.

Nici o relaţie din viaţa noastră nu este întâmplătoare, fiecare întâlnire este plină de sens pentru existenţa noastră, a fiecăruia. Din această cauză, nici o relatie de cuplu nu se poate încheia fără pierderi, dar şi câştiguri.

Într-o bună relaţie de cuplu, nimeni nu este judecător sau ghid, fiecare încercând să valorifice eforturile celuilalt, de a stabili o comunicare vie şi autentică.

Pentru a avea o viaţă de cuplu fericită chiar şi atunci când nu mai sunteţi în primii ani de căsătorie, trebuie să găsiţi echilibrul armoniei în cuplu.

Asadar, să învăţăm să devenim răspunzători pentru noi însine! Să nu ne fie teamă să exprimăm ceea ce gândim şi simţim cu adevarat!

O relaţie de cuplu fără parteneri răspunzători este lipsită de viaţă şi duce la un eşec. O relaţie bazată pe răspunderea fiecăruia este dinamică, puternică şi cu dorinţa de a fi veşnică. Alături de cel iubit, ne redescoperim în fiecare zi, reînvătăm să fim spontani . Alături de cel drag, avem prilejul să învăţăm să fim noi inşine, fără minciuni şi fără căutări în alte căi nemărginite. Doar noi!

Şi dacă stăm să caracterizăm adevărata iubire, putem spune că: ” Şi cel mai frumos trandafir are spini”.
Aceasta melodie superba merita vazuta, „Danseaza-ma pana la sfarsitul iubirii!”

Reclame

One Comment to “Problemele de cuplu, pe calea cu mulţi spini!”

  1. poglejte si tole Roène svetilke

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: