Spontaneitatea in cuplu se simte in primul rand in ceea ce putem numi obiceiurile zilnice ale partenerilor. Alimentatia, modul de petrecere a timpului liber, utilizarea televizorului si programele preferate ale fiecaruia, iesirile in oras, cluburi, parcuri formeaza in timp niste obiceiuri special alese pentru a putea sa fie utilizate in rutina cuplului. Rutina uneori este un mod economic de a-ti petrece timpul. Alteori insa, prinsi in acelasi program zilnic, partenerii de cuplu incep sa isi reproseze unul altuia anumite stari sau ajung chiar la separare din cauza sentimentelor contradictorii pe care le simt: plictiseala, obisnuinta…

Uneori rutina nu mai este deloc plicticoasa. Este chiar o forma intensa de a trai lucrurile, asa cum se produc ele. Cateodata insa ia forma unui joc incarcat emotional pe care cei doi parteneri il executa impreuna. Acest joc devine o schema constanta care se regaseste atat in ceea ce priveste tabieturile, cat si in planul separarii. Certurile, modul de relationare, modul de a fi impreuna – separat pot capata forma acestui joc care se repeta cu intensitate in toate momentele unei relatii.

Acest joc poate deveni esential pentru un cuplu, prin aceleasi moduri de petrecere a timpului partenerii pot sa isi defineasca relatia. Similar este acest joc al cuplului in care mereu lucrurile se repeta in mod constant, identic, dar schimband uneori ordinea pieselor sau ceea ce parea foarte diferit pana acum. La capatul fiecarui set din acest joc, lucrurile se intorc la ceea ce fusese initial. Aparent, pare ca cei doi nu vor fi invatat nimic, iar atunci cand jocul devine prea usor de identificat, ceva il va complica, dar nu il va schimba.

Frecvent, chiar si gelozia care implica doua sau mai multe persoane poate rupe intr-un fel rutina care inevitabil poate aparea intr-un cuplu. Chiar si micile discutii dintre parteneri sunt de multe ori benefice. Exista in cele mai multe cupluri un ritual al certurilor care se desfasoara identic, indiferent daca este vorba despre vasele nespalate sau despre o alta persoana. Indiferent de motiv, certurile pornesc identic, de la aceeasi persoana, spunand cam aceleasi lucruri, iar partenerii avand chiar si aceleasi trairi. In fiecare din aceste momente exista trairi aparte, dar care se regasesc in trairea inconstienta Astfel creati oportunitatea pentru creierul dumneavoastra sa invete ceva nou rezultand de aici satisfactia .

Iesiti cat mai mult timp in natura, atunci cand va permite timpul, la concerte sau, de ce nu, la sala de fitness. Legati noi prietenii, mariti-va grupul de prieteni.

Reclame