Se întâmplă adesea să te trezesti în faţa unor sentimente covârsitoare Parcă te curpinde o ceaţă densă din toate părţile si, odată ajuns în interiorul ei, nu ţi se mai pare atât de apăsătoare si periculoasă. Si sfârsesti prin a te arunca în interiorul ei si trăiesti ceea ce simţi. Pentru că, odată trăite aceste sentimente, ele dispar, nu ţi se mai par să fi fost atât de covârsitoare si apăsătoare. Si atunci apare întrebarea firească – a fost vis sau realitate?

Intri în joc obosit de acest… vesnic joc si ai dori ca măcar o dată în viaţă să renunţi la joacă. Asa că, pentru scurt timp, pentru foarte scurt timp, arunci masca si esti tu însuţi. Dar jocul acesta al vieţii îţi este atât de „în sânge” încât cauţi repede masca, disperat că cineva te-ar fi văzut, fie chiar si pentru o clipă, fără ea. Speri să nu fi observat nimeni că ţi-ai aruncat masca, nu recunosti nimic si continui jocul care nu-ţi permite să fii tu însuţi.

De ce porţi masca? Pentru că încrederea si sinceritatea au devenit periculoase într-o realitate în care minciunile si jocul (adesea neprincipial sau chiar murdar) sunt la ordinea zilei. Asadar preferi ca, închis între zidurile înalte ale neîncrederii tale, să porţi masca si să trăiesti cu speranţa că cineva, cândva, îţi va auzi glasul inimii si te va îndemna să fii tu însuţi.

Asa că, pentru a te împăca cu tine însuţi si pentru a nu te lăsa „descoperit” în faţa jocului acoperă-ţi rănile din ce în ce mai bine, nu uita că în toate există o limită, înlocuieste durerea cu preocuparea continuă pentru ceva, ignoră frica… Si, poate cel mai important, nu uita că oamenii vin si pleacă din viaţa ta, că indiferenţa ucide si că n-ar fi deloc o dovadă de lasitate să fugi când totul devine mai mult decât poţi suporta. Pentru că, în timp, echilibrul revine, îl regăsesti acolo unde a fost mereu, în tine, îl redescoperi în inimă, îl testezi cu fiecare nouă experienţă.

Trăieste-ţi viaţa, depăseste frica, treci prin durere! Dar nu uita de tine, redescoperă-ţi inima si capacitatea de a iubi.

Chiar si pe cei care te-au zărit o clipă fără mască si te-au rănit!