Pot sa o iau de la capat!?

De cate ori v-ati pus aceasta intrebare? Si mai important, de cate ori ati raspuns negativ la ea? Ne putem alege alte coafuri, ne putem cumpara haine noi, putem zugravi casa, ne putem schimba serviciul, dar multi ocolesc acele noi inceputuri care ne ofera o satisfactie personala si dau un nou sens vietii.  Cei mai multi dintre noi refuzam sa cedam chiar si atunci cand stim ca trebuie s-o facem.  De ce!?

Ne agatam cu toate mainile de ceea ce ne e cunoscut, uneori in ciuda durerii pe care ne-o aduce.
In orice situatie, cand trebuie sa ne despartim de o persoana apropiata, fie ca este decizia noastra sau nu, avem intotdeauna alaturi cei trei “aliati” – nelinistea, frica si mania.  Mania si tristetea pe care le simtim ne impedica sa gandim rational in acele momente.  Si, desi stim ca vom supravietui, totusi ne intrebam: “Voi rezista?”
Dar iata cum stau lucrurile: Esti liber/a! Ai ocazia sa experimentezi lucruri noi.  Partea buna este ca iti poti alege experientele.  Si oricat de neputincioas/a te simti acum, trebuie sa realizezi faptul ca ai in fata ta sansa de a experimenta lucruri noi.
Esti pe cale sa incepi o aventura! Ai sansa, chiar daca inca nu o sesizezi, la o viata noua, mai buna. Partenerul/a  te-a parasit dar inca respiri… Intelegi? Inca respiri!…..
Gandeste-te la acest lucru si apoi da-ti seama exact cam cat de puternic/a esti.  Si mai ales, da-ti seama ca „NU” ai nevoie de un partener  pentru a te intregi!.  Iti esti tie insati suficient/a!!  A avea un partener este placut, dar nu necesar.  Un partener/a  este doar o persoana, nu este viata. … Viata esti „TU”!!!.