Suntem infideli cu toţii, unul înşeală cu sufletul, alţii cu trupul sau cu mintea.

Infidelitatea este principala cauză care determină partenerii unui cuplu să se întrebe dacă mai pot rămâne împreună. Drumul de acum încolo va fi lung, îţi vei lua viaţa în propriile mâini şi te vei întreba încotro?
Nu poate fi uşor să treci peste infidelitate, deşi poate unii oameni merită mai mult sau mai puţin o şansă indiferent cât de mică ar fi ea.
În funcţie de cât este de gravă situaţia şi totuşi îţi va lua mult să poţi ierta, doar că nu poţi suporta singurătatea sau ţi-e frică cum va fi viaţa ta care va urma. Înainte de a ierta partenerul infidel e bine să evaluezi relaţia care era între voi. Încearcă să-ţi aminteşti momentele cheie şi apoi îţi vei da seama dacă va merita.
Majoritatea oamenilor consideră că cine a înşelat o dată se va mai repeta, totuşi există şi excepţii dar personalitatea în antecedente reprezintă ea însuşi un semnal de alarmă cu viitorul relaţiei lîngă un infidel. Însă în aceste situaţii partenerul înşelat este cel care va stabili regulile jocului, el decide şi el hotărăşte dacă acceptă sau nu şi dacă poate trăi lângă persoana care i-a trădat toate aşteptările.
Aventurile pot apărea dintr-o serie de motive cum pot fi: satisfacerea nevoilor, nevoia de alinare emoţională, de atenţie şi companie. Nu doar sexul împinge partenerii să fie infideli unul cu celălalt.
Se întâmplă uneori tot ce a fost frumos într-o relaţie, să se spulbere uşor, încât te întrebi uneori dacă a fost vis sau realitate. Peste infidelitate se trece cel puţin un moment, dar nu se uită uşor. Încredere într-o persoană se recăpătă foarte greu din moment ce rana a săpat adânc, lăsându-şi amprenta. Poţi trăi cu această frică de a mai fi înşelată şi în cazul în care te hotărăşti să mergi mai departe cu o altă persoană. Să presupunem că fiecare dintre cei infideli au momentele lor în care au remuşcări, regretă că au rănit sau doar atunci când şi ei au ajuns să cunoască acele momente de tristeţe îşi dau seama cât de mult au greşit.