Este greu de definit acest lucru deoarece depinde de mai multe aspecte, care duc la asa numita homosexualitate.

Băiatul care poate ajunge într-o zi să se lupte cu homosexualitatea, se naste cu anumite caracteristici care sunt comune la homosexuali, decat restul populatiei. Unele dintre aceste trăsături pot fi mostenite genetic, iar altele pot fi cauzate de hormoni asa numitul mediul intrauterin. Aceast lucru arata că un tânăr fără aceste trăsaturi, va avea mai putine sanse să devină homosexual, comparativ cu cineva care le are.

Care sunt trăsăturile?O fire sensibila care actioneaza farte repede printr-o reactie angoasa. De la o vârstă frageda, anumite caracteristici mostenite îl fac pe băiat să fie diferit, si anume timid, ulterior  nefiind in largul lui alaturi de prietenii sau colegii sai.

Iar absenta unei legături apropiate cu tatăl său, îl va face pe băiat să se retragă într-o anumită carapace, ducand la dezamagire. Daca tatal lui, nu a stiut sa se apropie de el, desi tatal lui trebuiea sa fie modelul in viata. Ulterior va fi detasat de tatăl său, desi băiatul încă tânjeste în inima lui după căldură, dragoste, si după o îmbrătisare din partea tatălui, si anume lucruri pe nu le are sau nu le-a putut avea.

La început, va aparea un atasament, non-sexual fată de băiatii mai mari pe care îi va admira de la distanta. O dată cu pubertatea apar si impulsurile sexuale, simtind nevoie de intimitate si căldură masculină. Băiatul incet va începe să aibă accese homosexuale. Ulterior dorintele sale, sexualizate, nu mai pot fi negate, indiferent de cât de mult li se va opune acesta.

La un moment dat, el va ceda în fata profundei sale nevoi de dragoste, si va începe să se implice voluntar în experiente homosexuale. El va descoperi, la fel ca oricine altcineva, ce este orgasmul.!! Astfel angajându-se în activităti homosexuale, el deja a si trecut una dintre cele mai critice, si puternice impulsuri cu care se lupta. Ulterior activitatea sexuala va deveni principalul factor de organizare în viata sa, el dobândind lent, reactia de a apela la aceste experiente în mod regulat.

El va trai de asemenea cu o vina, si rusine pe care în mod inevitabil le resimte din cauza comporamentului sau, pentru că stie că nu se poate raporta efectiv la celălalt sex, neputând avea o familie adevărată, o căsătorie. Acestia se lupta cu senzatia de auto-condamnare, luptă care-i va urmari zi de zi. Dacă va începe, si deasemenea  doreste, să meargă pe calea către vindecarea, va constata că acest drum este lung si dificil, insa va observa ca este meritat. Va invata sa isi puna ordine in viata, si sa aiba o alta atitudine fata de barbati.

Ulterior, ce a fost cândva un blestem,va disparea…..iar noul inceput al vietii va fi o binecuvântare, pentru el cat si pentru altii.