Obezitatea este caracterizează printr-o depozitare mare a grăsimii in corp.

Termenul de supraponderal defineşte, greutate corporală care nu corespunde înălţimi persoanei.

Obezitatea este cauzată, in cea mai mare parte de comportamentul alimentar.

Studiile mai arată că peste 80% dintre oameni sar peste micul dejun, ceea ce aduce la apariţia unei senzaţii puternice de foame către seară.

Un factor principal care determina aparitia obezitati, sunt grăsimile ascunse în alimente, precum brânzeturi, mezeluri, îngheţată, dulciuri, produse de patiserie şi calorii lichide care se gasesc in băuturile carbogazoase.

Obezitatea este un dezechilibrul intre aportul de calorii si consumul acestora, variind de la persoană la persoană, si la care se i-a in calcul sexul, si vârsta. Lipsa de mişcare, consumul unor alimente în exces, stilul de viată nesănătos, dar si cauzele genetice determina instalarea obezitatii.

Acestea sunt considerate ca fi responsabile declansand obezitate intr-un procent de 40-70%.
Si unele condiţii patologice pot determina instalarea obezităţii, cum ar fi, hipotiroidismul, sindromul Cuşhing, depresia, corticosteroizii, antidepresivele, anticoncepţionalele, sindromul Prader-Willi, sindromul ovarelor polichistice.

In general persoanele obeze, sunt supuse unor riscuri majore, care le pericliteaza sanatatea, cum ar fi diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială şi creşterea colesterolului în sânge.

Obezitatea este o problema, ea fiind o boală cronică, iar in lupta cu inlaturarea acesteia, trebuie imediat abordat un alt stil de viaţă, de dietă, cu multa mişcare cat şi cu o terapie bazată pe medicamente.

Reclame