Chiar si atunci cand vrem sa avem sufletele deschise, simtim totusi ca ne inchidem in fata lor…si ma intreb daca nu cumva ai optat sa ramai alaturi de el desi nu ai incredere ca va fi capabil sa iti trezesca inima.

El doreste insa ca tu sa primesti iubirea lui masculina, la fel cum doreste sa recepteze el insusi iubirea ta feminina.
Doreste ca tu sa ai incredere in capacitatea lui de a-ti ghida inima mai mult decat in propria ta capacitate, iar tu iti doresti ca el sa pretuiasca lumina iubirii din inima ta mai presus decat lumina iubirii din propria sa inima.

Daca el este mai atras de propria lui stralucire decat de a ta, iar tu te simti atrasa mai degraba de ascultarea propriei inimi decat de ascultarea inimii lui, inseamna ca sunteti amandoi mult prea egotici pentru a va putea oferi reciproc darurile cele mai profunde cu care sunteti inzestrati si pentru a va deschide nelimitat in cuplu.

Independenta ta nu va face altceva decat sa trezeasca dorinta lui de a fi la fel de independent. De aceea, el va cauta si va gasi alte modalitati de a se bucura de stralucirea specific feminina, independent de tine.
Pe de alta parte, daca aceasta este realitatea, fii constienta ca tu singura ti-ai ales acest barbat. Ai ajuns probabil sa privesti cu neincredere capacitatea oricarui barbat de a te conduce poate ca ai mostenit aceasta neincredere din familie, sau poate ca urmare a tradarilor din cauza carora ai suferit in trecut asa ca ti-ai ales un barbat care sa corespunda nevoii tale de a-ti controla singura viata, nascuta din temerile tale.
Barbatul tau va simti neincrederea cu care il privesti, iar tu ii vei simti slabiciunea si incapacitatea de a-ti controla plin de iubire viata.   Decat sa mimezi devotiunea fata de un barbat in care nu ai o incredere deplina ca iti poate controla viata mai bine decat o poti face tu insati, mai bine ramai in aceasta relatie sigura, in care fiecare partener este autonom si nu isi asuma responsabilitatea decat pentru el insusi.
O femeie care adora profunzimea constiintei masculine atrage si inspira intotdeauna un barbat care adora stralucirea iubirii din inima femeii.