Argila se poate folosi în mai multe variante, şi asta în funcţie de tipul de ten al fiecărei femei, prin urmare argila are efecte revitalizante şi benefice pielii.
1. Pentru acnee, argila se poate prepara printr-o mască şi asta se face amestecând două linguri de argilă cu 150 ml de apă, amestecate.

2. Pentru tenul uscat este recomandată masca cu ulei de măsline şi argilă. Dacă tenul este mai sensibil se poate amesteca cu un gălbenuş de ou miere sau cu iaurt.

3. Pentru tenul gras, seboreic, argila se poate prepara cu suc de roşii, suc de portocale sau cu sucul de castraveţi, toate acestea ducând l-a tratarea tenului gras.

4. Porii dilataţii şi punctele negre se pot trata şi ele cu argila, care se amestecă cu o linguriţă ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

5. Tenul deshidratat, cu puţin ulei de măsline plus un gălbenuş de ou. Această mască va hidrata intensiv tenul dumneavoastră.

6. Pentru tenul cuperozic, masca va conţine două linguri de argilă două linguri de miere, şi 20g infuzie de cimbrişor. Este bine ca masca aceasta, să fie aplicată seara.

6. Tenul obosit şi palid se va revigora cu argila şi suc de castravete.

Indiferent care este tipul de mască care îl alegeţi, masca se va lăsa să acţioneze 15 minute pe faţă, după ce conţinutul acesteia va fi amestecat foarte bine, până devine o pastă.