Oare de ce nu se mai casatoresc tinerii in ziua de azi, preferand sa accepte o relatie vazuta ca si concubinaj, iar aceasta pare sa fie tot mai agreeata si acceptata in randul cuplurilor!

Foarte multe cupluri dintre cele care trăiesc în uniune-concubinaj, sunt formate din tineri. Partenerii nu au mai fost căsătoriţi şi consideră aranjamentul a fi o variantă optimă pentru vârsta şi statutul lor prezent.

Cauze posibile ce determina tinerii sa recurga la convietuirea numita concubinaj ar fi acestea:

*Emanciparea societăţii româneşti dupa modelulul occidental.

*Dorinţa tinerilor de a face carieră, cat si lipsa unei locuinţe şi a unor resurse de trai decent, sau a unui loc de munca adecvat.

*Bani insuficienţi, pentru oficializarea relaţiei, considerand astfel ca o casatorie nu poate functiona, decat in conditii de trai decente.

Multe cupluri, astfel aleg sau inteleg ca daca stau mai mult timp impreuna ca si o familie, sunt mai pregatiti pentru casatorie, sau probabil in acest mod, au dovada faptului ca intr-adevar casatoria lor va functiona, ca ulterior sa treaca la legalalizarea relatiei, casatoria.

Insa multe cupluri se despart dupa o perioada de 2 sau 3 ani, presupunand astfel ca a fost o experienta, si ca sau ales cu o mai buna viziune despre viata cat si despre casatorie in general, deoarece concubinajul, presupune experienta, dat fiind faptul ca fiecare dintre acestia au anumite obligatii si raspunderi.

Femeia, gateste si intretine casa contribuind si la cheltuielile casei, iar barbatul trebuind sa fie capul casei, care castiga, protejeaza, si gandeste cum sa faca viata mai usoara atat lor cat si copiilor care-i vor avea in viitor. Atunci cand sunt copii născuţi în timpul concubinajului, acestia vor fi egali în drepturi, cu copii născuţi in timpul căsătoriei.

Totusi casatoria, familia in general, este si va ramane importanta, iar intotdeauna in jurul ei va exista fragilitate, iar pentru acest lucru este nevoie de eforturi comune, pentru mentinerea unei bune intelegeri in permanenta.

Reclame