După cum ştim, sunt idei controversate în ceea ce priveşte dragostea. Dar în mare parte, dacă am vrea să definim dragostea, putem spune că ea ne poate duce la o anumită prosperitate, inclusiv sufletească, dar şi aceea că ea, dragostea, veghează asupra vieţii noastre, fiind un element esenţial de care depindem.

Deznodământul dragostei este fericirea, cel puţin poate fi o potecă pe care ne poate arăta motivul pentru care merită să trăim, să sperăm şi să luptăm pentru aceasta.
Tot acest drum, de îmbunătăţire a vieţii noastre, nu poate fi făcut decât prin noi şi voinţa noastră. Ştiu că nu eşti soţia minune, femeia inventată sau prin excelenţă, dar cu un creier pus de tine să mediteze asupra vieţii tale, desigur va putea găsi metode intuitive şi inovatoare, care pot fi arma ta secretă spre autoexprimare, faţă de persoana importantă din viaţa ta.
Aşa că eu, îţi propun ca să ”meditezi” pentru a asocia dragostea cu o afacere proprie, un managment personal al vieţii tale, la care trebuie să lucrezi pe tot parcursul timpului tău, găsind metode eficiente pentru a putea menţine o legătură cât mai strânsă cu partenerul tău prin care să poţi să aduci un plus de energie pozitivă şi fericire în viaţa ta.
Va trebui să-ţi impui disciplină înfrânându-ţi pornirile impulsive şi dăunătoare, deci toată schimbarea porneşte de la tine. Dacă vrei ca potenţialul tău creativ să fie bine exprimat, va trebui să areţi şi un spirit de cooperare, faţă de partener, lăsându-i un pic de libertate şi celuilalt, încât să nu simtă că este privat de ea, acaparat în nişte gheare, pentru că în caz contrar rişti să caute libertatea de care are nevoie.
În acest mod îi vei arăta că în această “lume a ta”, exprimată de tine, va găsi alinare, afecţiune, sprijin, încredere şi căldură, lucruri de care avem cu toţii atât de mare nevoie, şi pentru care te va urma.