A iubi conştient pe cineva este o alegere!

O căsnicie, este precum o slujbă, primeşti din ea atât cât îi oferi. Dacă te aştepţi ca totul să meargă de la sine fără ca tu să faci nici un efort, te vei trezi într-o zi întrebându-te ce s-a întâmplat cu voi şi cu relaţia voastră.

Ce preferăm: să avem dreptate în orice sau să fim fericiţi? Adeseori mândria şi orgoliul ne împiedică să fim fericiţi cu partenerii… primesti, alegere, orgoliu, mandrie, deseori, fantezie, erotismul nostru şi totul pornind de la o neânţelegere cu care se poate ajunge până la destrămarea relaţiei.
Neînţelegerile afectează în timp atât afecţiunea cât şi compasiunea faţă de celălalt. Fericirea este un sentiment mai bun decât victoria asupra celuilalt.
Să ne amintim că nu trăim veşnic, să ne bucurăm de fiecare zi ca şi cum ar putea fi ultima zi din viaţa noastră. Să nu uităm că şi viaţa are un termen de expirare!! Deşi este greu să menţii un nivel înalt al pasiunii, sunt câteva lucruri prin care poţi arăta partenerului tău cât de mult contează pentru tine:
***Oferă atenţia necesară, când se simte trist/a sau obosit/a.
*** Arată-i şi fă să se simtă important/a.
***Ţine cont de nevoile şi dorinţele lui/ei personale.
***Nu îl/o judeca, pentru cum este sau ce face că nu îl/o să îl/o poţi schimba.
***Iubeşte cu fapta, iubeşte cu vorba, iubeşte cu mintea. Nu condiţiona iubirea, că atunci faci afaceri, nu mai iubeşti.