Epilarea definitiva cu laser consta in emiterea unor raze laser catre foliculii firului de par. Astfel se distruge radacina firului de par. Avantajul acestei proceduri este ca actioneaza doar supra parului nu si asupra pielii. Este o metoda foarte rapida, nu este deloc dureroasa si se poate face pe zona intinse de par. Sunt suficiente 5-7 sedinte pentru ca parul sa fie indepartat, iar pielea ramane foarte neteda si fina. Cu aceasta metoda poti scapa rapid de parul de pe fata, sub brat, picioare, maini.

Este indicat sa nu te expui la soare dupa un astfel de tratament si sa nu folosesti exfoliate puternice, mai ales daca ai pielea sensibila si daca constati ca, dupa sedintele de depilare, aceasta s-a inrosit. Nu trebuie sa intri in panica. Aceste iritatii dispar dupa 2-3 zile, fara sa fie nevoie sa le tratezi in vreun fel. Dermatologii recomanda sa nu incerci un astfel de tratament daca pielea ta este inca bronzata si parut decolorat din cauza soarelui, pentru ca epilatorul actioneaza numai asupra parului negru.
Foto epilarea definitiva este un alt procedeu foarte modern pentru indepartaerea parului nedorit. Se face in saloanele si clinicile specializate si consta in eliminarea parului de pe corp cu ajutorul unui fascicol luminos (IPL- intense pulsed light; lumina pulsata intens). Pentru ca aceasta lumina pulsata actioneaza numai asupra foliculilor pilosi aflati in crestere activa, este nevoie de mai multe sedinte pentru a elimina toate firele de par (intre 4-10 sedinte). Spre deosebire de epilare cu laser, foto epilarea se poate face si pe fese, abdomen, zona pubiana sau pe zona din jurul mameloanelor. Iar cu cat parul tau este mai inchis la culoare si firul este mai gros, cu atat tratamentul da rezultate mai bune. In schimb parul alb este cel mai greu de indepartat.
Ce inseamna exact depilare definitiva?

Odata distruse firele de par, acestea nu mai cresc. Dar in zona unde s-a aplicat tratamentul vor mai aparea alte fire de par.  Este vorba despre cele care au fost inactive la momentul in care s-a facut epilarea. Acestea urmeaza sa fie inlaturate prin alte sedinte. Statisticile arata ca exista si persoane (procentajul este foarte mic, 3-6%) pentru care acest tratament nu da rezultate.

Electroliza – alta metoda permanenta de epilare

Este tratamentul care se bazeaza pe eliminarea firelor de par individual, unul cate unul. Este bine inteles faptul, ca este nevoie de mai mult timp pentru a obtine rezultate vizibile. Dermatologii recomanda electroliza dupa ce pacientul a facut mai multe sedinte de foto epilare si mai trebuie eliminate doar firele de par care au crescut dupa aceea.