Anexitatea este o problema majora si afecteaza tot mai multa populatia, aceasta este intalnita tot mai des la femei decat la barbatii.

Anxietatea, se caracterizează printr-o stare permanentă de tensiune psihică, iritabilitate, lipsă de încredere în propria persoană, incapacitate sau rezerve în asumarea unui risc, tremur şi alte reacţii.

Totusi, cea mai frecventa cauza este incapacitatea de a face fata problemelor care cauzeaza stresul. Starile anxioase accentuate, pot fi cauzate si de tulburari de ordin medical, cum sunt afectiunile tiroidei, sau psihiatric, numite ca si atacuri de panica sau depresie.

La populatia tanara, tulburarile psihiatrice sunt o cauza frecventa de anxietate, si face parte din reactiile emotionale fundamentale ale omului, la fel ca si depresia, respectiv suferinta.

Cei care sufera de anxietate, se simt agitati fara sa stie de ce, precum au si anumite obsesii, ganduri, imagini sau impulsuri nedorite, care provoaca anxietatea. In cazurile in care simtiti simtome ale anxietatii, este indicat sa va adresati unui psihoterapeut care va poate ajuta sa tratati aceste trairi.

Sintome ale anexitatii.

**variaţia tensiunei arteriale

**senzaţie de nod în gât

**cefalee

**transpiraţie excesivă

**senzatie de lesin

**modificarea apetitului cu o crestere sau scadere in greutate;

**modificarea somnului, fie prea mult sau prea putin.

**scaderea interesului pentru viata

**incapacitate de concentrare sau de a lua decizii

**stare de slabiciune

**sentimente de vina nejustificate

**ganduri legate de moarte si suicid

Tulburare de anxietate, poate sa conduca la izolatie sociala si sa altereze capacitatea persoanei de a lucra, invata si a efectua activitati de rutina. Poate sa dauneze relatiilor cu prietenii, familia si colegii. Este o boala foarte serioasa cu tendinte de autodistrugere pana la suicid.