Chisturi ovariene si simptome.


Simptomele care se manifesta cel mai fregvent la chisturile ovariene, apar doar la cele de dimensiuni mari. Chistul ovarian, poate fi descoperit in urma unui control medical, care va indica prezenta acestuia.
Simptome.
Dureri pelviene, modificari ale ciclului menstrual, dureri abnominale, urinari frecvente, dureri mamare, cresterea in greutate.
Daca durerile pelviene apar, cat si varsaturi, ameteala, si sangerari vaginale, atunci exista posibilitatea unui chist care s-a rupt fiind in sangerare.
De asemenea, durerile care apar in timpul actului sexual, indica aparitia acestor chisturi ovariene, fiind nevoie de o examinare medicala.
Se poate efectua o ecografie abdominala iar interventia laparoscopica, permite vizualizarea chistului, si masurarea acestuia, pentru a stabili daca chistul este malign.
Tratament.
Chistul, poate disparea de la sine odata cu menstrele, iar daca acest lucru nu se intampla, se va face unele investigatii pentru a determina existenta acestuia.
Tinut sub observatie medicala si supus unui tratament cu anticonceptionale, chistul, se poate trata in cele mai multe cazuri. Tratamentul este in functie de varsta pacientei precum si de tipul, marimea chistului si simptomele, in functie de pacienta.
Reclame

One Comment to “Chisturi ovariene si simptome.”

  1. Nu e de joaca in astfel de cazuri.Ma lupt si eu cu o prietena care are astfel de simptome si un istoric cu chisturi ovariene si nu vrea deloc sa mearga la doctor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: