Sunt multe momente de fericire in viata omului…si intr-adevar, a iubi este prima dintre toate fericirile, a fi iubit vine abia dupa aceea.

Atata timp cat cel care iubeste nu confunda dragostea cu posesia, care nu aduce dacat suferintele cele mai cumplite, atunci acest om se poate considera puternic.

Caci nu dragostea te face sa suferi, ci instinctul de proprietate care este contrarul dragostei.

Cum putem sa gasim fericirea intr-o lume in care realizarea propriilor dorinte depinde de ceea ce doresc si fac semenii nostri?

De multe ori, dorintele a doi oameni intra in conflict si ca urmare, fiecare incearca sa impiedice realizarea dorintei celuilalt. Nimeni nu renunta fara sa lupte la fericire.

Insa adevarata iubire inseamna, sa-l lasi liber pe celalalt, sa aleaga ceea ce vrea el, ceea ce crede ca-i este bine, ceeea ce crede ca il face fericit. Daca inrobezi persoana iubita langa tine, asta nu inseamna ca o iubesti, inseamna ca te iubesti pe tine, ca o faci pentru satisfacerea dorintele cat si a nevoile tale.

Insa, lasandu-l liber, cu atat mai mult, observi nevoile celui de langa tine, si ceea ce inseamna pentru el libertatea, cat te mult profita de ea, si pana unde il ducea aceasta.

Atunci cand un cuplu trece prin momente dificile, se blocheaza si nu stie care este calea spre aplanarea situatiei, sau aceea de a gasi rostul in viata si inplnirirea fintei, prin persoana de langa el.

Si de aceea apare nevoia despartirii, fiecare aleg, fiecare cred ca merita mai mult decat ceea ce i se ofera, sau  faptul ca nu este apreciat la adevarata sa valoare, in care isi exprima sentimentele cat si propriile lui nevoi. Atunci apare aceasta criza de persoanalitate, incat omul nu stie ce vrea, si pe ce drumuri sa o apuce.

In acest caz e nevoie de o despartire, o iesire, tocmai pentru a coenstiza ce reprezinta persoana de langa noi, cat de adanci sunt sentimentele noastre pentru aceasta si ce impact are asupra vietii si existentei noastre.

Multi vor incerca sa de-a un alt sens vietii, crezand ca dragostea e mai mult decat ceea ce au simtit ce au trait sau ce au primit de la partenerul lor, si de aceea e nevoie sa exploreze, ca sa poata defini importanta partenerului cu care a convietuit cat si impactul acestuia in viata pe care o traieste

Multi vor constata ca cautarea altui partener sau dorinta de a duce o viata mai buna nu este tocmai o solutie, sau ceea ce au crezut ca-i implineste, vor ajunge la concluzia ca au gresit, si astfel incearca sa revalueze relatia lor vizavi de fostul partener de viata, cat si noi masuri de stabilitate, de repozitionare si de conciliere a relatiei, tocmai ca aceasta, sa fie mult mai puternica si mai atractiva.

Vor descoperiri cu uimire ca a face sex cu o noua persoana, alta decat partenerul lor de viata, nu este neaparat un moment de fericire, ci este un moment de deslusire, de convingere, de ceea ce le lipseste. Descopera ulterior cu uimire ca, au trait momente mai intense alaturi de partenerul lor de viata, au trait dragostea la cote maxime, cu o mai mare intensitate si fericire.

Constata ca viata cu partenerul lor de viata nu inseamna doar sex, inseamna complectarea fiintei lor, contopirea intr-o singura persoana care are aceelasi tel.

Dupa aceasta experienta de viata, este bine de stiut ce inseamna viata, ce te implineste, lucrurile, si persoanele de care nu poti trai, acelea care te conduc spre un munte de fericire. Pentru ca de multe ori avem fericirea in palma mainii, si nu stim ce este ea, ca ulterior dupa ce aceasta isi traseaza liniile vietii, sa stim sa pretuim omul de langa noi si sa-i dam valoare!