Exista momente in viata, in care omul traieste iubirea cu o intensitate la cote maxime.

El spera, si crede in iubire, o venereaza, o pune pe piedestal, la loc de cinste si intaietate, incat se dedica acesteia in totul si in toate… trup si suflet, tocmai pentru a-si simti implinirea si fericirea pe deplin. De fapt, aceasta este doar o aluzie la fericire… in final, remarci o fericire iluzorie!

Atunci cand omul prin dovada iubirii “si-a scos” inima din piept, daruind-o celui drag …constata cat de mult a gresit!.

Constata cat e de dureros cand omul iubit, acela pretios, caruia-i daruiesti inima, iar acesta o calca in picioare…te mai intrebi, oare ce inseamna cuvantul om!?

Ajungi la concluzia, ca dragostea nu este un lucru relevant, constatati ca dragostea nu trebuie atinsa la cote maxime, ea nu trebuie emanata prin toate simturile tale, tocmai pentru ca nu i se va da valoare.

Observi ca dragostea e o marfa, un mijloc de manipulare si supunere, un mijloc de influenta asupra celorlalti, ea mai poate fi si o “arma”

La ce inaltimi sa punem dragostea?.. la ce nivel sa o valorificam? Oare de ce am avem nevoie de ea?

Toate aceste lucruri nu ne fac decat sa revenim la viata….Si sa ne analizam ceea ce suntem noi, ceea ce meritam, si ceea ce asteptam de la altii sa ne ofere in schimbul iubirii si credintei noastre.
Ajungi la concluzia ca dintr-o bucata de paine, daca ai hranit un om si un caine, diferenta dintre aceste doua este categorica, si decisiva. Vei vedea ca cainele iti va fi recunoscator, si te va urma, insa nu si omul!.
Poate ca omul, ar trebui sa i-a exemplu de la caine, ca sa coenstizeze ca un animal poate avea un suflet mai bun si mai cald dacat a lui.
Constati ca omul, poate fi tot ceea ce nu ti-ai imaginat vreodata. Omul prin comportament si atitudine, poate provoca adevarate “avalanse” in viata, dar si poate schimba destine.