Grupa O

Aceasta grupa sanguina este carnivora, si are nevoie de cantitati mai mari de vitamina B, precum si de lichide, si vegetale.

Glanda tiroida a persoanelor din grupa 0 este predispusa la instabilitate, organismul avand nevoie de o mare cantitate de iod.

Aceasta grupa sanguina avand in vedere ca are o aciditate gastrica crescuta, acestia trebuie sa consume alimente si plante cu efect protector si intaritor asupra stomacului ca si patrunjel, menta, prune, ardei rosu. De asemenea, merele, coacazele, smochinele, ajuta la mentinerea sanatatii.

Grupa A si AB

Aceasta grupa sanguina este predispusa la o alimentatie vegetariana. Acestia au nevoie de aminoacizi, si fier, de aceea se impune si consumul unor produse cu proteine.

Aceste grupe sanguine, se caracterizeaza in primul rind printr-un sistem imunitar slab si predispozitia la boli de circulatie cat si la aparitia de tumori.

Din acest motiv, un rol important in compozitia produsului il au substantele antioxidante, oligoelementele si cele care stimuleaza imunitatea, cum sunt vitamina C, zincul, seleniul, usturoiul, ceaiul verde, si cimbrul. Acestea protejeaza organismul de infectii, precum si de bolile canceroase. Cele din grupa A, sunt predispuse la diabet zaharat de tipul II, de aceea are mare nevoi de crom, care stimuleaza secretiile insulinei si care, alaturi de zinc, ajuta in prevenirea bolii. Este necesar consumul de mere, afine, smochine, prune, struguri si kiwi.

Grupa B
Aceste persoane au nevoie de o alimentatie mixta. Punctele critice ale celor din grupa B, este predispozitia pentru numitul sidrom al oboselii cronice, pentru depresii cat si pentru diverse tulburari ale sistemului nervos, dar si o sensibilitate la infectii virale. Spanacul este foarte important in alimentatia acestora, deoarece clorofila ajuta la cresterea rezistentei organismului.

Iar, magneziul, cromul, si zincul, sunt importantet in reglarea nivelului sanguin al glucozei, prevenind astfel diabetul zaharat.

In cazul acestei grupe sanguine, trebuie consumate saruri minerale si flavonoide precum si vitamine din fructe, care se gasesc in ananas, banane, pere, prune si struguri, ajutand la mentinerea sanatatii.