garbo.jpg

Multi dintre noi dupa o despartire are nevoie de o pauza pentru a se redefinii, pentru a analiza ce si cum e mai bine pentru ei, de asemenea ce greseli au facut in relatie si ce trebuie schimbat in viata lor.

Pauza dintre relațiile amoroase este o perioadă de regenerare emoțională, o mai bună apropiere de sine și reconstruire a disponibilității și dorinței de a fi parte dintr-un cuplu.

Pentru ca fiecare relatie aduce o trauma, un esec, o dezamagire, asadar timpul acordat pentru a incepe sa cunosti o alta persoana depinde de fiecare si de efectul traumei prin care a trecut, tocmai pentru a o lua de la inceput cu forte noi si cu un alt mod de gandire si a percepere a modului in care vrem sa traim.

Insa in unele cazuri exista pauze mult prea indelungate in care ne scufundam in singurate si ne place asa cum suntem, cum ne traim viata,  avand totodata sperante desarte de mai bine care duc la o disociere comportamentala, la retragerea treptata din sfera relationala si cea sociala.

 Traind o astfel de singuratate putem pierde increderea in noi insine, in viata si intr-o imposibila refacere a vietii sentimentale, totodata ne putem vedea inferiori si ciudati in fata altor persoane, fara sa credem ca mai avem capacitatea de a iubi.

Din contră, trebuie să se activeze în noi capacitatea de dăruire, de iubire necondiționată, de empatie și acceptare a celuilalt alături de care îți permiți să te reconstruiești –  de aceea nu trebuie sa ne lasam atrasi in aceasta capcana a singuratatii, ci trebuie sa incercam sa activam in noi puterea de a darui din nou.

Important este sa ne expunem punctul de vedere si de a negocia pentru a ajunge intr-un punct in care apropierea de o persoana sa se bazeze pe emotii, de aceptare a unui compromis,  lucru care este normal si firesc.

Asadar, nesanatos este atunci cand doar tu esti prioritar in relatie si nu dai sansa si celuilalt sa existe.

Foto: sursa garbo.ro