Exista persoane carora nu li se recomanda tatuajul deoarece pot fi alergice la picmentul folosit si de asemenea si acelor persoane care au boli de piele – in acest caz tatuajul se poate agrava si duce la leziuni grave.

 Cum se efectueaza normal un tatuaj?

Daca doriti sa faceti un tatuaj inainte trebuie sa se faca o proba doar pe o portiune de piele sa vedeti cum reactioneaza organizmul, pentru ca la compusii tatuajului din mercur de culoare rosie, cromul din culoarea verde sau cobaltul albastru, pot aduce alergii si urmari grave.

 La pacienti cu boli de piele apare aparitia unei legiuni de piele numita fenomen Koebner, din care face parte : psoriazisul, lichenul plan și vitiligo, dar exista și alte boli, mult mai rare, care pot avea acest raspuns.

Printre aceste probleme mai pot aparea boli ca: stafilococi, streptococci,  hepatita B, hepatita C, negi si chiar HIV.

Tipul de laser insa se alege in funcție de culoarea pigmentului, cele mai usor de scos fiind tatuajele rosii sau negre și cele mai dificile de scos sunt cele galbene și violet. Mai mult de atat pentru scoaterea tatuajului depinde si timpul de piele pe care il are persoana care recurge la tatuaj, pentru ca la persoanele cu pielea mai inchisa este mai greu de scos culoarea tatuajului, respectiv tatuajul.

Foto sursa: Adevarul