45679642 – a beautiful young passionate couple in bed

 In urma studiillor facute de Alex Zhavoronkov, director al Fundatiei de cercetari biogerontologice din Marea Britanie arata ca longevitatea vietii depinde de anumite lucruri cum sunt: 25% gene, iar 75 %  comportamentul si mediul in care o persoana traieste.

Asadar, acesta precizeaza ca renuntarea la  relatiile sexuale ar putea ajuta oamenii sa traiasca pana la varsta de 150 de ani. El crede ca relatiile sexuale reduc din energie, moralul si aduce o data cu ele doar probleme.

De asemenea un calugar hindus, de 120 de ani, a aprecizat că printre secretele longevității sale se numără exercitiile fizice, mâncarea fără condimente și abstinența – el mai precizeaza ca trebuie sa ai o disciplina cu tine insati in ceea ce priveste regimul alimentar, exercitiile si dorinte sexuale”.

Insa parerile sunt impartite, de exemplu Lucian Boia precizeaza ca abstinenta nu e buna, iar pentru o viata mai lunga trebuie un regim de viata fara excese si anume un regim de viata foarte regulat, scutit de eforturile exagerate ale corpului sau spiritului!…. El precizeaza precizeaza ca sexul este necesar!…Iar printre consecintele abstinentei se numara deficientele de concentrare, scaderea stimei de sine, cresterea nivelului de stres si in unele cazuri atacuri de panica – “iar persoanele care fac sex regulat sunt mai sanatoase decat abstinentii!”

Foto sursa: Click