Conform statisticilor mai mult de 70% din populatie are ficatul gras, si este unul dintre cei mai importanti factori ce contribuie la insuficienta hepatica. Asa numita boala hepatica arata ca ficatul trebuie sa elimine toxinele, pentru ca ficatul ajută la eliminarea toxinelor şi produce bila, proteina digestiva, iar boala îl împiedică să lucreze aşa cum ar trebui.

 De aceea in cazul acestei boli trebuie tinut un regim care sa includa o cantitate mare de fructe si legume care au continut mare de fibre si de asemenea cereale integrale, sare, putin zahar, carbohidraţi rafinaţi şi grăsimi saturate.

 Cele 10 alimente si bauturi ce sunt benefice pentru ficatul gras:

  1. Cafea pentru scaderea enzimelor hepatice anormale din organism. Studiile demonstreaza ca consumul de cafea reduce din leziunile hepatice fata de cei care nu consuma cafea.

2.  Legume verzi ca broccoli spanacul, varsa de Bruxelles si varza creata.

3.  Tofu, poate reduce acumularea de grăsimi în ficat, in plus, tofu este scazut în grasimi si contine multe proteine.

4. Pestele gras, pentru au un continut bogat de acizi grasi si omega-3, care reduce inflamatia. Consumati de obicei patrav, crab, ton si sardine, pentru ca inbunatatateste nivelul de grasime al ficatului.

5. Nuci, care de asemenea contin omega-3 si ajuta la imbunatatirea ficatului.

6. Avocado care este bogat in grasimi sanatoase si ajuta la eliminarea leziunilor hepatice dar si la controlul greutatii.

7. Faina de ovaz, cum sunt cerale, fulgi de ovaz care aduce anergie si de asemenea de ajuta sa-ti menti greutatea si este bogata in carbohidrati.

8.  Seminte de floarea soarelui – sunt bogate in vitamina E si ajuta ficatul.

9. Produsele lactate din zer si scazute in grasimi, contin de proteine si ajuta  de asemenea la protejarea ficatului.

10. Uleiul de masline – foarte bogat in acizi omega-3, uleiul de măsline ajută la scăderea nivelului de enzime hepatice şi la controlul greutăţii.

Foto sursa: TRv.net