Interviu acordat pentru Elena Kovacs.

Foto- Dan Puiu.

Ioana Popescu,  este deja o persoana foarte mediatizata,  atat pentru frumusetea ei,  cat si pentru succesul carierei  sale.  Vedeta ne dezvaluie cateva lucruri interesante care au pus in valoare adevarata sa personalitate, cu care se arata atat de puternica.
1.   Care este meseria ta? Care sunt pasii parcursi pe tot decursul carierei tale.
Sunt redactor sef la doua reviste, CE? (revista de paranormal si vedete) si SOC, o revista de scandal. Pe langa asta, mai am o colaborare la revista Hustler, unde scriu un foileton picant, un jurnal al unui personaj inventat de mine, Bella Chat. Acestea sunt activitatile mele principale, dar pe langa acestea, de-a lungul anilor, am  cochetat cu muzica – am cantat in doua trupe, am avut colaborari cu televiziunile si la un radio (Radio Lynx) ca si co-prezentator, am pozat pentru mai multe reviste sau site-uri sau am prezentat moda si coafura in prezentari de moda (lenjerie pentru Botezatu, Sonia Trifan(vreo 4 ori), rochii de mireasa pentru Gilda Lazar, Ana Radu Cioaba, Marian Cotoi, Florin Hentz etc), am jucat in trei filme artistice (Expeditia, Terminus paradis – de Lucian Pintilie, Filantropica – de Nae Caranfil) si mai nou Cristi Sandulescu, regizorul filmulu i Upskirt unde am avut r olul principal feminin m-a invitat sa joc intr-o noua pelicula care se va filma in acest an, am publicat Fetele lui Jimmy, un roman psihologic –politist, si am mai terminat unul, pe care o sa il public probabil in aceasta vara.
Imi mai place sa si pictez, dar nu am timp sa fac acest lucru decat atunci cand ma relaxez si sunt in vacanta in Italia la iubitul meu. De exemplu, in ianuarie 2010 am facut acolo 2 tablouri in ulei inspirate din peisajele Toscanei, pe care i le-am dat iubitului meu. Dar pozele sunt inca pe facebook 😛
Sa trec si la partea a doua a intrebarii! De mica mi-a placut sa am legatura cu tot ce are legatura cu arta, teatrul, filmul, revistele…
Am inceput sa lucrez in presa de la vreo 18 ani, la cateva zile dupa ce am intrat la Facultatea de Jurnalism. Am inceput la ziarul ZIUA (am inceput pe investigatii, apoi am trecut la Cultura) apoi am plecat la VIP, apoi Gardianul, am colaborat la TABU, apoi am ajuns la Xmagazin, unde la un moment dat am devenit sefa, si apoi, am trecut la Soc, si din septembrie 2010 conduc si revista CE?
2.   Care este secretul, cu care ai reusit sa ai atat de mult succes in meseria pe care o faci?
Imi place le nebunie tot ce fac. Mi s-a spus ca sunt o perfectionista, ascunsa sub masca unei persoane boeme. Adica fac totul cu placere! Asa cred ca este. Secretul, asadar, este sa iti placa la nebunie meseria pe care o faci. Poate de asta sunt acum inca nemaritata in timp ce fostele mele colege de generala sau liceu au deja al treilea copil, iar primul se pregateste de scoala! Am iubit mult in viata, dar mereu m-am intors la prima dragoste: redactia!
3.   Este adevarat ca esti incomoda pentru unele vedete de televiziune? Exista motive personale, care sa vizeze unele dintre vedetele de televiziune, sau iti faci doar meseria?
Sunt incomoda pentru anumite persoane publice, cele fara umor, interesate, false, fara cultura si limitate. Aceste cateva persoane stiu ca eu nu sunt ca orice telespectator pe care il pot fraieri, inventandu-si o biografie curata. Ele, sau ei, dupa caz, stiu ca eu sunt prietena la catarama cu toti prietenii lor – pentru ca oricum sunt amica cu mii de persoane din show biz! – si fara sa vreau, le citesc viata ca in palma. Se tem ca poate vreodata voi publica chiar tot ce am aflat despre ele. De asta probabil imi pun bete in roate de cate ori pot.
Nu am avut niciodata nicio vreo problema personala cu nicio vedeta. Sunt pe principiul, „intoarce si celalalt obraz, caci oricum Dumnezeu vede tot si va stii El ce trebuie sa faca!”
4.   Se discuta pe tema unor aventuri amoroase de o noapte, cu diferiti fotbalisti, ce ne poti spune despre aceste discutii?
Tot ce am avut de spus am spus in revista Star, pentru ca aveam acel contract cu ei. Alte detalii din pacate acum nu mai pot da nimanui. Acel contract s-a terminat in decembrie si tot ce se putea spune, am scris in acel foileton din Star.
5 .  Ce crezi despre dragoste, si ce presupune acest sentiment?
Dragostea… Am iubit mereu persoana cu care am fost. De fiecare data am simtit ca tin enorm si as face orice pentru o persoana, dar daca acel cineva m-a dezamagit, dragostea aceea s-a transformat fie in prietenie, fie in dispret, dupa caz. Ca sa isi dau o definitie personala: ptr mine dragostea inseamna cand te oferi cu tot ce ai unui om si ii accepti orice, cand te te expui ca o caprioara unui vanator, fara sa fugi, uitandu-te direct in ochii lui.
6.   Care este cea mai mare realizare a ta, in tot decursul carierei tale?
Sa vorbim de presa, nu?
Un interviu cu Emir Kusturica in revista VIP, prin 2002. Mi-am luxat un picior sarind peste un gard ca sa ii iau interviu, care interviu a fost foarte tare! Mitush, care este acum la Libertatea, si care era fotoreporterul meu in acea seara, stie toata povestea.
7.    Care este barbatul ideal pentru tine? Ce calitati ar trebui sa aiba acesta?
Alessandro Barsacchi, prietenul meu. Mi-a spus ca tine la mine enorm, si stiu ca este omul pe care ma pot baza, orice ar fi. Este un barbat extrem de fin, de inteligent, de curat sufleteste, de intelept, de frumos (fizic) dar si foarte …dotat. Avem o relatie speciala, profunda, cum nu am avut cu nimeni pana acum. In acest moment al vietii mele, Alessandro este barbatul perfect pentru mine.
8.   Care crezi ca sunt defectele tale?
Regret ca sunt atat de naiva si de buna uneori. Regret ca nu sunt mai dura. Aaa, si inca ceva, poate acum cu banii pierduti din cauza aceastei bunatati, dati cadou sau imprumutati, imi luam cred o casa! In ceea ce priveste iubirile, nu regret absolut nimic. Toate iubirile mele fotbalistice m-au facut sa il iubesc si sa il apreciez cum trebuie pe prietenul meu, pe Alessandro. Ii spun si acum ca il iubesc, prin intermediul vostru, si ii multumesc lui Dumnezeu ca mi l-a adus.
9.    Care este cea mai puternica “arma” a ta?

Cand aveam 3-4 ani, Andrei Zinca – celebrul regizor romano-american de telenovele – i-a spus mamei mele Erika Negrescu, ca “ochii verzi ai fetei tale o sa ucida multe inimi”. Nu stiu de unde a stiut el asta, doar uitandu-se la ochisorii mei de bebe, dar cam asa a fost. Am avut succes si inainte sa imi fac vreo corectie fizica, precum implantul cu silicon facut de Cristi Nitescu, si nu mai stiam cum sa scap de baieti, inca de la 6 ani. In ceea ce priveste personalitatea, trebuie sa spun ca ce urasc eu cel mai tare sunt prefacatoria, falsitatea si fitele. Mi-este scarba de cei ce se prefac ceva ce nu sunt.
Si sa ma mai laud cu ceva, poate si datorita experientiei mele cu oamenii, a studiului psihologiei sau, unii ar spune, datorita zodiei mele (scorpion) pur si simplu vad cum arata sufletul omului. Nu stiu daca este bine sa stii ca cineva care iti zambeste frumos este o javra, dar m-am obisnuit!

1o.   Este o intrebare deja fumata, dar sunt tare curioasa. Care sunt proiectele/ dorintele tale ptr 2011?
In primul rand vreau ca revistele CE? si SOC pe care le conduc sa aiba o crestere si mai mare de tiraj. Apoi sa am o vacanta relaxanta intr-o tara calda impreuna cu prietenele mele Carmen Plesea si Sonia Trifan pe care le-am tot neglijat de sarbatori. Mi-ar placea sa mi se propuna sa lucrez la opereta sau intr-un music-hall, pentru prietena mea mezzospoprana Gabriela Drondoe Vij mi-a spus ca am reale calitati de soprana. O alta dorinta a mea este sa lucrez intr-o telenovela, mai ales ca sunt facute atat de profesionist de romani, nu se compara cu telenovelele sud americane iar actorii sunt foarte buni. Si nu in ultimul rand imi doresc cat de curand sa ii daruiesc lui Alessandro o fetita sau un baietel.