Desigur, e esential sa inveti sa te bucuri de lucrurile marunte, de ciocolata calda sorbita in pauza de masa, de pupicul de noapte buna pe care il primesti de la iubit, de zilele de primavara, un pic mai insorite si din ce in ce mai lungi. Gandeste-te la omul pe care il iubesti cel mai mult si care, in ciuda a tot ce s-a intamplat (sau s-ar fi putut intampla) de-a lungul timpului inca iti mai e alaturi.

La toate lucrurile frumoase pe care le-ati facut impreuna, la toate amintirile pe care le-ati construit si pe care nimeni nu vi le poate lua. Nu uita nici de partea materiala a vietii. Gandeste-te la toate lucrurile pe care ai reusit sa le duci la bun sfarsit. Cel mai important avantaj al gandirii optimiste este acela ca ne poate oferi ceea ce ne dorim. Pe de alta parte, putem gandi optimist: „Cred ca ma voi descurca! O sa dau tot ce-i mai bun din mine si sper sa am succes!”.  Usor de spus, greu de facut. Putem avea cate un esec, putem sa mai facem cate o greseala sau sa mai spunem cate o prostie.

Trateaza un esec exact ca pe ce este: o experienta neplacuta din care putem invata ceva, cu siguranta. Gandeste-te ca suntem oameni, deci imperfecti Acest mod de gandire ne ofera siguranta de sine, calm, confort, capacitatea de a zambi si, cel mai important, capacitatea si initiativa de a ne concentra… Psihicul caracterizeaza 80% din fiinta noastra. Ai nevoie de el in a practica cele propuse de noi!